Vegetarisk lasagne

3-4 personer
500 g passerade tomater
1 gul lök, hackad
1 msk honung
1 msk vitt vin eller vitvinsvinäger
3-4 msk olivolja
2 dl röda linser
½ dl chilisås
1 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2-3 morötter, rivna
250 g keso
1/3 dl vetemjöl
1 msk rapsolja
1-1½ dl mjölk
1½ dl havremjölk
ca 500g lasagneplattor
salt & peppar
Basilika el/och oregano
Paprikapulver
muskot
sambal oelek
Chilipulver
en skvett citron
Fräs löken. Häll i passerade tomater, honung, vin, lite olja och chilisås. Låt puttra i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar, paprikapulver, sambal oelek och chilipulver.
Koka upp vattnet, smula i buljongen och häll i buljongen.
Häll av vattnet och blanda ner linsorna i tomatsåsen tillsammans med morötterna och basilika/oregano.
Ta blandningen från plattan och låt stå medans du gör såsen.
Häll rapsoljan i en kastrull och blanda i mjölet. Tillsätt mjölken och lite muskot. Koka under omrörning tills den tjocknat.
Häll lite av såsen i en ugnsfast form. Lägg över ett lager plattor. Bred på ett lager linsröra och varva med lite keso därefter plattor igen... Gör detta i ca 3-4 lager. Avsluta med såsen.
Grädda i mitten av ugnen ca 20-30 minuter på 200 grader.
Börjar den se bränd ut innan den är klar? Täck den med ugnsfolie.
Kommentarer
Trackback