Känner stort behov av att dela med mig. Vegetarisk Carbonara.
Fullt upp, fullt upp, fullt upp...
Jag lovar inte att jag kommer vara flitig med mitt skrivande denna gången heller. Men jag vill dela med mig av saker jag finner bra, intressanta och trevliga.
Idag måste jag bara dela med mig av ett snabbt och gott recept!

3 portioner
80 g vegetarisk bacon (Hälsans kök)
300 g ostronskivring / portabella (eller någon annan)
100 g frysta ärtor
1 liten gul lök
ca 1½ tsk mjöl + vatten
½-1 dl havremjölk
1½ dl mjölk
ca 2-3 tsk fryst persilja
2 msk riven parmesan (kan uteslutas eller efter smak)
3 äggulor
olivolja
Bryn löken i oljan, tillstätt bacon och stek på låg värme till den har fått färg. Tillsätt svamp och fräs, blanda därefter i ärtorna. Salta och peppra.
Koka pastan enligt anvisning.
Blanda mjöl med lite vatten och häll i stekpannan tillsammans med mjölken. Riv i parmesanosten och blanda i persiljan. Sjud några minuter (till mjölsmaken är borta). Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner pastan i stekpannan (så fångar den upp smakerna) och servera med en äggula per person.
Kommentarer
Trackback